Helyszínek

12program.hu oldalon a MOMkult és tagintézményeinek kiemelt kulturális programjairól tájékozódhat.

MOMkult

MOMkult

momkult.hu

A Hegyvidéki Önkormányzat nagyszabású beruházásának köszönhetően, a XII. kerület egy modern, 21. század technikai igényeit szolgáló, korszerű épületegyüttest hozott létre, amely intézmény a megújult környezetben továbbra is első számú stratégiai közművelődési feladataként a művelődéshez való jog tiszteletben tartása okán, a közösségi színterek működtetését, a magyar kultúra- és néphagyományok ápolását, a művészeti képzést, a kerületben működő alkotói közösségek segítését, a minőségi kultúrához való hozzáférés biztosítását, a közkultúra támogatását, a kultúra és műveltség iránti igény fenntartását, valamint az igényes szórakozási lehetőségek megteremtését tartja.

momkult.hu

Barabás Villa

Barabás Villa

barabasvilla.hu

A Barabás Villa híd a régmúlt és a jelen között. Egy klasszicista épület, amely kitárja kapuit a kortárs művészetek előtt. Kulturális színtérként minden korosztály számára sokszínű programot kínál a legváltozatosabb művészeti ágakban. Helyet ad könnyű- és komolyzenei koncerteknek, könyvbemutatóknak, író-olvasó találkozóknak és felolvasóesteknek, kamaraszínházi előadásoknak, filmvetítéseknek, ismeretterjesztő előadásoknak, gyerekprogramoknak, kiállításoknak és kézműves műhelyeknek.

A kultúraközvetítésen túl a Barabás Villa közösségi színtér is. Többszintes, zegzugos kertje baráti találkozásra éppúgy ideális, mint olvasgatásra.

barabasvilla.hu

Hegyvidék Galéria

Hegyvidék Galéria

hegyvidekgaleria.hu

Hegyvidék Galéria
1126 Budapest, Királyhágó tér 10.
+36 1 225-7160

info [kukac] hegyvidekgaleria.hu
fb.com/hegyvidekgaleria

Nyitvatartás
(a kiállítások ideje alatt)
Kedd-Péntek |  10:00–18:00
Szombat | 10:00–14:00

hegyvidekgaleria.hu

Helytörténeti Gyűjtemény

Helytörténeti Gyűjtemény

helytortenetigyujtemeny.hu

2005. január 1-jén önálló intézményként megalakult a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria. A nagy látogatottság és a gyors fejlődés miatt hamara főváros egyik legaktívabb helytörténeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Az elmúlt több mint negyvenöt évben a kerületi Tanács, majd a Hegyvidéki Önkormányzat fenntartásában működött az intézmény, 2017-től a MOM Kulturális Nonprofit Kft. telephelyeként talált új otthonra a gyönyörűen felújított egykori Zugligeti Lóvasút végállomásának helyén a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.

helytortenetigyujtemeny.hu

Jókai klub

Jókai klub

jokaiklub.hu

A Jókai Klub a Svábhegyen, festői környezetben várja látogatóit immár 58 esztendeje, így az egyik legrégebben működő kultúrház a fővárosban. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják a nekik megfelelő szórakozást, programot: tanfolyamok, klubok sokasága várja az ide látogatókat.

Rendelkezésre állnak bérelhető helyiségek is, ahová saját eseményeket, esküvőket, születésnapokat, konferenciákat szervezhetnek a látogatók. A klub igyekszik befogadni és támogatni a legkülönfélébb közösségi megmozdulásokat.

Telefon | +36 1 395 8284 | +36 70 334 4468
jokaiklub.hu | jokaiklub [kukac] jokaiklub.hu

Nyitvatartás
hétfőtől péntekig | 9.00-21.00 óráig
szombaton és vasárnap rendezvénytől függően

Kulturális Szalon

Kulturális Szalon

kulturalisszalon.hu

Hegyvidéki Kulturális Szalon
1124 Budapest, Törpe u. 2.

Központi információ a Hegyvidéki Kulturális Szalon programjairól, szolgáltatásairól
Telefon | +361 202 2509
Email | info [kukac] kulturalisszalon.hu

Nyitva tartás
mindennap 10.00-18.00 óráig, továbbá rendezvényekhez igazodóan

kulturalisszalon.hu

Lóvasút

Lóvasút

lovasut.hu

A Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont az egykori Lóvasút-végállomás épületének műemlékvédelem alatt álló, korhű rekonstrukciója a Zugligetben. Az épület a Hegyvidéki Önkormányzat beruházásában, a magyar állam és az EGT Alap támogatásával, mintegy egymilliárd forintból újult meg, és 2017. szeptember 17-én újra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.   

A Lóvasút kulturális- és rendezvényközpontként működik: kulturális programok (koncertek, filmvetítések, könyvbemutatók, ismeretterjesztő előadások) megrendezésének ideális színtereként, valamint konferenciák és egyéb üzleti rendezvények, családi események (születésnapok, évfordulók, esküvők) exkluzív helyszíneként szolgál a továbbiakban. A Lóvasút részeként, különálló épületben lelt továbbá gyönyörű otthonra a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, amely helytörténeti programokkal: állandó és időszakos kiállításokkal, tematikus sétákkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket. 

lovasut.hu

Információ

A 12program.hu-n a MOMkult és intézményeinek kiemelt kulturális programjairól, valamint a Hegyvidéken megvalósuló nagyobb rendezvényekről tájékozódhat.